Külpolitika magyar szemmel Amerikából

Atlantista

Atlantista

A mai Figyelőben megjelent elemzésem az amerikai rasszista erőszakhullámról

2016. augusztus 04. - Fehér Zoltán dr.

A bejegyzés trackback címe:

https://feherzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr758945326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

George T 2016.08.04. 21:45:56

Eros elemzes, kulonosen a terjedelmi keretek kozott! Hozateheto, hogy a feketek tarsadalmi-tortenelmi emlekezete a mai (tipikusan feher) rendorok altal elkovetett feketek megoleset ugyanazon kontinuumban latja, mint anno a makrancos rabszolgak halalig valo fenyiteset, a szokott rabszolgak uldozeset es megoleset, a rabszolgafelszabaditas utan is, az 1950-es evekig (!!!) folyatodo lincseleseket (tipikusan fekete ferfit vadoltak feher no molesztalasaval, de a feher kozosseg mar meg sem varta a rend oreit, szornyu kinzassal, gyakran nyilvanosan olte meg az altala bunosnek itelt gyanusitottat - es ezert szinte soha senkit nem allitottak torveny ele), es meg a polgarjogi aktivistakkal, tuntetokkel szembeni nyilvanos, brutalis rendori fellepest is. Ez olyan, mintha a mostani emberi test kinzasaban a sajat oseik nemzedekeinek a kinzasat latnak. Nehez ezt a fajdalmat, ezt a duhot elkepzelni. Innet (is) jon a Black Lives Matter.

Fehér Zoltán dr. 2016.08.05. 16:09:50

George, köszönöm ezt a hozzászólást, az ügy nagyon fontos aspektusára világítottál rá. Még Amerikában is meglehetősen felszínes az afrikai amerikaiak helyzetének és problémáinak feltárása. Az egyes narratívákba beszorult megszólalók elbeszélnek egymás mellett, pedig nagy szükség lenne mélyebb, tisztázó diskurzusra a szélesebb nyilvánosságban.
süti beállítások módosítása